Post reply

Name:
Email:
Subject:
Message icon:

Verification:
Unregistered users must pass a verification.

Please enter the number from the picture :

shortcuts: hit alt+s to submit/post or alt+p to preview


Topic Summary

Posted by: radium98
« on: December 11, 2015, 08:27:14 pm »

https://www.youtube.com/watch?v=lu7aWDGs1IQ&feature=youtu.be

help me pleaseeeee to put reve fm REVE FM at start up power up tx
Posted by: radium98
« on: December 01, 2015, 06:23:49 am »

any help ?
Posted by: radium98
« on: November 25, 2015, 06:07:54 pm »

Hello again what do i need as a simple software to put my name at startup i want to try that please help me
Posted by: radium98
« on: November 23, 2015, 07:31:32 pm »

https://www.youtube.com/watch?v=ifyUJ71V3Z4&feature=youtu.be

thanks have some little modifications after :)
Posted by: radium98
« on: November 23, 2015, 08:26:57 am »

 :D ;D Jan rewiring again with new good connection i can see the frequency on lcd with pira.cz.
Bad news i have VCO but not locking on any frequency i will rewound L1 i think it must be 4 wounds and not 3 i use single side pcb i will let you the results thanks.
Posted by: radium98
« on: November 21, 2015, 09:20:53 pm »

heheheh Thanks JAN i am sorry .i get new wires and i will recheck all sorry for disturbing you man .Great help
Posted by: Jan
« on: November 20, 2015, 03:16:02 pm »

Ok, so here's the connection:

1 - 1
2 - 2
3 - 3
4 - 4
5 - 5
6 - 6
7 - 7
8 - 8
9 - 9
10 - 10
11 - 11
12 - 12
13 - 13
14 - 14
15 - 15
16 - 16

16 wires total.
Posted by: radium98
« on: November 20, 2015, 11:27:32 am »

please jan if you can take me a close pictures for the lcd of the transmitter you have made so i can see the connection clearly .thanks btw how i will connect pin to pin when i can see 4-5 pins to ground and i must connect them on lcd where is no ground
Posted by: Jan
« on: November 18, 2015, 08:00:32 pm »

I have no idea what else you need. The wiring has been already published in this thread. There are pin numbers 1 to 16 on the transmitter's connector and pin numbers 1 to 16 on the LCD connector. Everything you need to do is to connect 1 to 1, then 2 to 2 etc. What I see on your last photo is something far away from the working connection.
Posted by: radium98
« on: November 18, 2015, 07:34:44 pm »

i dunno what is the problem i need wire to wire connection in invastigate pleaaaaaaaase. :'( :( see my pictures
Posted by: radium98
« on: November 18, 2015, 09:32:06 am »

Jan bro we have a miss understand in between.its not a short circuit somewhere the problem is only i have mistaken some data wire so give them to me please .wire wire from tx to lcd .
Posted by: Jan
« on: November 17, 2015, 08:26:56 pm »

Some wire to LCD is probably broken or there's a short circuit somewhere. I think that any multimeter with beep function will help you better.
Posted by: radium98
« on: November 17, 2015, 01:51:48 pm »

Jan you are right the led wasnt blinking flashing at startup the pic was burnt out now i get a new pic16F627 with xtal 6.4mhz succussfuly hex loaded i have little flashing at start up but i still have dots only when i put the lcd so my connection are wrong please help me in :-[ :-\ :'(
Posted by: radium98
« on: November 17, 2015, 10:42:22 am »

Jan as i see on the schematic from pin 1 to 16 its okey but all of them are used from the transmitter to the lcd are they in order .i am unable to see pira on the screen .please can u take a closer picture for conection between lcd and transmitter thanks.BTW we bought 2 pieces of pira175 last year we plan and 3 mini rds we plan to buye in the next year a rds
Posted by: Jan
« on: November 16, 2015, 10:44:36 pm »

Usually the pin numbers are equal but there are some LCD modules on the market which have different pin assignment. However I don't think this is your case.